KUMDAKİ DENİZYILDIZLARI-STARFISH ON THE SAND (S.O.S.)

Kahramankazan Şehit Ömer Takdemir Ortaokulu olarak AB Erasmus+ Programı KA101 Okul Eğitimi Personel Hareketliliği faaliyeti kapsamında 2020 yılı Teklif Çağrısı Döneminde sunmuş olduğumuz 2020-1-TR01-KA101-084242 numaralı ve "KUMDAKİ DENİZYILDIZLARI" adlı proje teklifimiz kabul edildi.

AB Erasmus+ Programı KA101 Okul Eğitimi Personel Hareketliliği faaliyeti kapsamında okulumuz İngilizce öğretmeni Gülseren ÇINAR BULUT tarafından kaleme alınan ve proje ekibi öğretmenlerimiz tarafından desteklenen "KUMDAKİ DENİZYILDIZLARI" adlı projemiz 86 puan ve 16.596.00 Euro hibe destegi ile Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı / Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilmiştir.

Okulumuzda eğitim görmekte olan geçici koruma altındaki Suriyeli öğrencilerimizin eğitim-öğretime entegrasyonunu hedefleyen projemiz kapsamında Avusturya ve İtalya'da bulunan kurs merkezlerine personel hareketlilikleri düzenlenecektir.

16.12.2021 2531

Projemizin hedefleri ve beklenen sonuçlar:

Projemiz kapsamında okul içinde düzenlenecek olan faaliyetlerimiz ve katılımcıların Avusturya ve İtalya'da alacakları kurslar sayesinde, öğretmenlerimizin geçici koruma altındaki Suriyeli öğrencilerimizle etkili iletişimi ve empati kurması, önyargılarının kırılması ve ders içeriğini, materyallerini ve değerlendirme araçlarını çok kültürlü karışık sınıf ortamlarına yönelik olarak belirleme becerisi edinmesi hedeflenmektedir. Bunun yanı sıra, yabancı dil edinimi, yerel ve uluslararası işbirliği yapma kapasitelerinde artış ve ekip çalışmasına uyumda gelişme göstermeleri amaçlanmaktadır.

Geçici koruma altındaki Suriyeli öğrencilerimizde ise dil edinimi ile birlikte iletişim kurma becerilerinde artış, kültürel uyum sorunlarında azalma, temel hak ve özgürlüklerinin farkına vararak öz güvenlerinde artış ve tüm bunların sonucu olarak akademik başarı ve topluma uyum sağlamalarında gelişme hedeflenmektedir.

Geçici koruma altındaki Suriyeli velilerimizin eğitim sürecini anlaması ve çocuklarını desteklemesi; diğer öğrenci ve velilerimizin ise ön yargılarının kırılması, empati kurma becerilerinde gelişme, kültür alışverişi yapmaları, Suriyeli öğrencilerle iletişimlerinde gelişme ve tüm bunların sonucunda karşılıklı olarak uyumları hedeflenmektedir.

Projemiz hakkında daha fazla bilgi için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. >> https://kumdakidenizyildizlari.com

16-12-202116-12-202116-12-202116-12-202116-12-202116-12-202116-12-202115-12-202115-12-2021

Adres:
ATATÜRK MAH. SARAYLI CAD. KAHRAMANKAZAN ŞEHİT ÖMER TAKDEMİR ORTA OKULU BLOK NO 5 KAHRAMANKAZAN / ANKARA